ГоловнаСвіт

Британія, США, Канада, Швеція та Швейцарія створюють фонд допомоги Україні

Фонд "Партнерство за сильну Україну" повинен почати роботу до грудня.

Британія, США, Канада, Швеція та Швейцарія створюють фонд допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

П'ять країн - Великобританія, США, Канада, Швеція та Швейцарія створюють фонд допомоги Україні для боротьби з дестабілізуючим впливом Росії. 

Про це повідомила пресслужба посольства Британії.

"Сьогодні у Києві Голова МЗС Великої Британії у справах європейського сусідства пані Венді Мортон оголосила про створення нового Фонду "Партнерство за сильну Україну". Велика Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть пом'якшити дестабілізуючий вплив Росії у південних і східних регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Фонд розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до £35 млн від донорів протягом трьох років.

Зазначають, що гроші будуть спрямовані на зміцнення спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту з Росією, наприклад, - забезпечення технічних консультацій владі або надання грантових інвестиції, які створюють економічні можливості й поліпшують доступ до державних послуг для мешканців південної та східної України.

"Це має призвести до підвищення якості державних послуг, збільшення доходів домогосподарств і посилення зв’язків між громадами, розділеними конфліктом", - зазначили в посольстві.

Нагадаємо, у вересні також Єврокомісія повернеться до питання виділення Україні 600 млн євро. Про це домовились міністр фінансів Сергій Марченко та відповідальний за економіку виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Раніше, у червні, Пентагон оголосив про те, що Київ отримає від США другий пакет військової допомоги на $150 млн.  Міноборони Сполучених Штатів пояснило надання військової допомоги істотним прогресом, якого Україна досягла в реформі сфери оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram