ГоловнаСвіт

Китай підкоригував статистику захворюваності та смертності від коронавірусу

Тільки в Ухані недорахувалися 1290 смертей.

Китай підкоригував статистику захворюваності та смертності від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Китай оголосив про коригування статистики захворюваності та смертності від COVID-19 в епіцентрі пандемії - Ухані - і країні загалом. Про це Укрінформу повідомили в посольстві КНР.

"17 квітня Китай оголосив про коригування статистики захворювань і смертей від COVID-19 в місті Ухань - епіцентрі пандемії - і в країні загалом. До раніше відомих цифр додалося ще 325 і 1290 випадків відповідно. Станом на 17 квітня загальна кількість становить 50333 і 3869 випадків", - йдеться в повідомленні.

У посольстві пояснили, що коригування зумовлено тим, що на початку спалаху епідемії лікарні були надзвичайно зайняті порятунком хворих, тому реєстрацію могли проводити неточно.

"На початку поширення COVID-19 через велику нестачу місць у лікарнях частина тяжко хворих померла вдома і не була занесена в список померлих. Інший фактор пов'язаний з тим, що через велику кількість лікарень, які брали участь в лікуванні, і вельми великий різновид їх структур підпорядкування відповідні дані не завжди були зведені", - відзначили в посольстві.

Тим часом американський президент США Дональд Трамп заявив, що саме Китай, а не США є лідерами за кількістю жертв коронавірусу.

"Китай щойно оголосив про подвоєння кількості смертей від невидимого ворога. Насправді цифри значно вищі і набагато вищі, ніж в США, навіть не близько", - написав американський лідер у своєму твітері 17 квітня.

Під час брифінгу в п'ятницю Трамп нагадав, що "проводиться низка розслідувань" щодо походження уханського вірусу.

Президент США вкотре заявив, що якби Китай раніше повідомив про спалах коронавірусу, "проблему можна було б дійсно легко вирішити".

Нагадаємо, раніше американська розвідка в секретній доповіді, представленій Трампу, з'ясувала, що Китай занижує дані про масштаб епідемії. Крім того, західні країни запідозрили лабораторне походження коронавірусу.

COVID-19 уперше діагностували в Китаї наприкінці грудня 2019 року. З того часу в країні діагностували понад 82 тисячі випадків зараження, 3310 чоловік померли. На цей момент в Китаї практично не фіксується нових випадків, тому в багатьох провінціях починають знижувати обмеження і скасовувати карантин.

29 березня Китай оголосив про зупинку епідемії коронавірусу в країні, але при цьому не виключив нового витка захворювання.

Кількість інфікованих COVID-19 у світі перевищила 2,2 млн. Зараз епіцентром епідемії стали США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram