ГоловнаСвіт

Через пандемію в Казахстані ввели режим надзвичайного стану

У країні оголосили карантин і закрили кордон.

Через пандемію в Казахстані ввели режим надзвичайного стану
Фото: tengrinews.kz

Через загрозу поширення коронавірусу SARS-CoV-2 у Казахстані влада країни вводить режим надзвичайного стану. Екстрені заходи будуть діяти з 16 березня до 15 квітня, йдеться в указі, який у неділю, 15 березня, підписав президент країни Касим-Жомарт Токаєв.

"Обмежено роботу великих магазинів, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, театрів, виставок та інших об'єктів масового скупчення людей", - йдеться в документі.

Указом введено карантин на всій території країни. Забороняється проведення масових заходів, зокрема сімейних.

Уряд Казахстану також обмежив перетинання державного кордону в обидві сторони всіма видами транспорту. При цьому обмеження на в'їзд не поширюються на громадян країни, які перебувають за кордоном, вони зможуть повернутися додому.

Раніше влада Казахстану скоротила кількість польотів у Німеччину, Великобританію, в Угорщину, Нідерланди, ОАЕ, Польщу, Туреччину і Чехію, а також у Білорусь, Грузію і в Україну. Крім того, було скасовано парад у День перемоги 9 травня.

У Казахстані офіційно підтверджені вісім випадків інфікування SARS-CoV-2.

Раніше про закриття кордонів через поширення коронавірусу повідомили в Україні, Литві, Латвії, Естонії, Молдові. Іспанія і Румунія запровадили режим надзвичайного стану. Австрія скасувала авіасполучення з низкою країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram