ГоловнаСвіт

Молдова оголосила про припинення авіасполучення і заборону в'їзду для іноземців

У країні закриють усі торгові центри, ринки і заклади громадського харчування.

Молдова оголосила про припинення авіасполучення і заборону в'їзду для іноземців
Фото: EPA/UPG

У ніч на 17 березня Молдова повністю зупиняє авіасполучення з усіма країнами через загрозу поширення коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр Йон Кіку після засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій в охороні здоров'я, передає Newsmaker.

За його словами, 17 березня Молдова також заборонить в'їзд у країну іноземцям через наземні контрольно-пропускні пункти, за винятком тих, хто супроводжує вантажні перевезення, а також дипломатів і громадян, які постійно живуть у Молдові.

Також комісія прийняла рішення з 16 березня закрити в країні всі торгові центри, крім продовольчих супермаркетів, аптек і заправних станцій. Як повідомив Кіку, ці заходи діятимуть щонайменше до 31 березня.

Також закриються всі ресторани і місця громадського харчування. Доставка готових страв буде дозволена.

Водночас будуть закриті всі ринки, незалежно від напряму їхньої діяльності.

На засіданні комісії обговорювали питання про роботу громадського і міжміського транспорту. Як зазначив Кіку, поки що комісія не вирішила, як буде працювати транспорт, але протягом дня прийме рішення.

Нагадаємо, що в Молдові оголосили червоний код через загрозу поширення коронавірусу. Раніше влада розпорядилася закрити школи, дитячі садки, скасувати всі масові заходи. Зараз у Молдові відомо про 12 підтверджених випадків зараження коронавірусом. Про перший випадок інфікування повідомили 7 березня.

Напередодні через коронавірус рішення про закриття кордонів для іноземців ухвалили в Латвії, Литві та Естонії. Надзвичайний стан оголошено в Румунії та Іспанії. Авіасполучення з кількома країнами призупинила Австрія.

В Україні кордон буде закрито протягом двох тижнів з опівночі 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram