ГоловнаСвіт

На Японію обрушився найпотужніший за останні 60 років тайфун

Загинула одна людина, скасовано авіарейси і потяги, тисячі будинків без електрики.

Фото: EPA/UPG

На Японію обрушився найпотужніший за останні 60 років тайфун "Хагібіс". Про це пише Німецька хвиля.

За даними місцевих ЗМІ, в результаті негоди загинула щонайменше одна людина - жінку знайшли в перевернутому автомобілі в місті Ітіхара, на схід від Токіо. Ще п'ять осіб у цьому районі отримали поранення.

Швидкість вітру досягає 162 кілометрів на годину з поривами швидкістю 216 кілометрів на годину. Влада закликала мільйони жителів країни до евакуації.

"Через сильний вітер було зруйновано один будинок, ще в кількох були пошкоджені дахи. У кількох містах у центральній Японії затоплені цілі райони", - йдеться в повідомленні.

Фото: EPA/UPG

У результаті шторму в країні було скасовано понад 1660 авіарейсів. У східній і центральній частинах Японії зупинено рух багатьох поїздів. Крім того, через тайфун були скасовані дві заплановані на суботу гри Чемпіонату світу з регбі, а організатори Гран-прі автоперегонів "Формули-1" в Японії перенесли кваліфікаційні заїзди з суботи на неділю.

Фото: EPA/UPG

"Хагібіс" може стати найпотужнішим тайфуном, що обрушився на Японію, з 1958 року, повідомив глава департаменту прогнозів Метеорологічного агентства країни Ясусі Кадзіхара. Тоді в результаті стихії в країні загинули понад 1200 осіб.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram