ГоловнаСвіт

У справі Фрумана й Парнаса в США заарештовано ще одного бізнесмена українського походження

Він невдало зайшов у конопляний бізнес із російським підприємцем.

У справі Фрумана й Парнаса в США заарештовано ще одного бізнесмена українського походження
Фото: CBS SF / ok.ru / Андрей Кукушкин

У Сан-Франциско заарештували ще одного американця українського походження, який фігурує у справі Льва Парнаса й Ігоря Фрумана. Це 46-річний каліфорнійський бізнесмен Андрій Кукушкін, пише "Голос Америки" з посиланням на CBS News.

Очікується, що Кукушкіна доправлять у Нью-Йорк для висунення звинувачень.

Його, а також Парнаса та Фрумана, підозрюють у змові з метою приховати джерело походження внесків у виборчі кампанії двох кандидатів на політичні посади в американському штаті Невада. Внески по 10 тисяч доларів робилися в інтересах російського бізнесмена, який хотів отримати ліцензії на бізнес з розповсюдження марихуани. Фінансування політичних кампаній у США в інтересах іноземних діячів заборонено.

Кукушкіну, на відміну від Парнаса та Фрумана, не висувають звинувачень у діях в інтересах українського чиновника (яким, за неофіційними даними, був тодішній генпрокурор Юрій Луценко).

У тексті звинувачення йдеться, що в липні 2018 року обвинувачені (ще одним з них є американець Девід Коррея) вступили в змову, щоб заснувати бізнес із рекреаційної марихуани, який би фінансувався іноземним громадянином і через який оплачувалися їхні лобістські зусилля. При цьому вони приховували ім'я інвестора, через, як пояснив Кукушкін, "його російське походження і параною навколо цього".

На початку діяльності бізнесмен переказав мільйон доларів на рахунки кампанії з-за кордону. Звітуючи, Парнас і Фруман вислали йому фотографії з американськими політиками. Далі бізнесмен пересилав по 10 тисяч доларів на пожертви різним кандидатам. Хоча з документів можна припустити, що обвинувачені мали намір реально робити бізнес із марихуаною, справа не пішла, йдеться в документах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram