ГоловнаСвіт

Трамп вдруге за півроку змінює міністра внутрішньої безпеки

Ім'я наступника президент ще не назвав.

Трамп вдруге за півроку змінює міністра внутрішньої безпеки
Кевин Макалинан
Фото: EPA/UPG

Кевін Макалінан залишає посаду в.о. міністра внутрішньої безпеки США. Про це повідомив увечері в п'ятницю, 11 жовтня, президент США Дональд Трамп, інформує DW.

На цій посаді Макалінан пропрацював лише півроку.

За словами глави Білого дому і самого політика, його відставка була добровільною.

Головним завданням Макалінана на посаді глави міністерства внутрішньої безпеки США стало врегулювання кризи на кордоні США з Мексикою, з якою пов'язують посилення міграційної політики Трампа.

Як зазначає інформагенція AP, політик, який представляє Демократичну партію, мав повагу у Білому домі і його відставка стала несподіванкою. Повідомляючи про вихід Макалінана зі складу уряду США, глава Білого дому вказав, що той збирається тепер присвятити свій час сім'ї та роботі у приватному секторі.

Дональд Трамп пообіцяв назвати ім'я наступника Макалінана на посаді міністра національної безпеки наступного тижня і зазначив, що у нього є "безліч чудових кандидатів".

Нагадаємо, посаду міністра внутрішньої безпеки з грудня 2017 року до квітня 2019 року обіймала Кірстен Нільсен. Її жорстко критикували за захист спірних законів, що стосуються охорони держкордонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram