ГоловнаСвіт

Американський есмінець увійшов у Чорне море

Бойові кораблі РФ почали за ним стеження.

Американський есмінець увійшов у Чорне море
USS Porter
Фото: U.S. Navy

Есмінець з керованою ракетною зброєю USS Porter (DDG 78) зайшов у Черне море для підвищення регіональної стабільності. Про це заявив в суботу 6-й оперативний флот ВМС США.

"Цей плановий похід і сьомий візит в Чорне море нашого есмінця в цьому році демонструє нашу відданість свободі судноплавства та підтримки союзників з НАТО і партнерів на Чорному морі", - заявила командувач 6-им флотом США віцеадмірал Ліза Франчетті.

Зокрема, в серпні той же есмінець Porter під час перебування в акваторії Чорного моря відвідав Румунію, Болгарію і Туреччину.

ВМС США діють в Чорному морі відповідно до міжнародного права і, зокрема, Конвенції Монтре.

У відповідь кілька російських бойових кораблів почали стеження за американським есмінцем, передає Інтерфакс.

"Безпосередній контроль за діями корабля ВМС США в Чорному морі здійснюють фрегат "Адмірал Ессен", малі ракетні кораблі "Вишній Волочек" і "Орехово-Зуєве", - йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною РФ.

Есмінець Porter, оснащений крилатими ракетами Tomahawk ("Томагавк") і системою протиракетної оборони Aegis ("Іджіс"), поряд з есмінцями ВМС США Donald Cook ("Дональд Кук"), Carney ("Карні") і Ross ("Росс"), розміщений на постійній основі на іспанській військовій базі в Рота. Ці кораблі разом з наземними базами ПРО Aegis в Польщі і Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Нагадаємо, в кінці вересня американський транспортно-десантний катамаран зайшов в Одеський порт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram