ГоловнаСвіт

Посол США в ЄС буде свідчити в Конгресі проти Трампа, - WP

Раніше він заперечував, що між США і Україною є домовленість про розслідування справи Байдена.

Посол США в ЄС буде свідчити в Конгресі проти Трампа, - WP
Гордон Сондланд
Фото: https://www.usnews.com

Посол США при Євросоюзі Гордон Сондланд дасть свідчення перед Конгресом у справі про імпічмент Дональда Трампа. Про це пише The Washington Post з посиланням на анонімні джерела.

За інформацією газети, дипломат буде свідчити про те, що президент Дональд Трамп попросив його заперечувати домовленість з Україною.

Сондланд дасть свідчення наступного тижня. Нібито він не знав, чи існує з Україною домовленість з приводу розслідування справи Байдена в обмін на постачання зброї.

До цього прихильники чинної адміністрації вважали заперечення Сондланда одним з аргументів на користь того, що домовленості між Трампом і Зеленським не існує.

Раніше Держдепартамент заборонив послу свідчити перед Конгресом. Однак, за інформацією видання Axios, близькі до Трампа республіканці закликали президента дозволити дипломату постати перед комітетами.

Союзники Трампа вірять, що свідчення Сондленда буде корисним їхній стороні і вважають посла "людиною Трампа", оскільки він пожертвував $1 млн на його інавгурацію. 

За версією критиків Трампа, Сондленд - один з ключових фігурантів історії про те, як американський президент намагався переконати нове керівництво України публічно взяти на себе зобов'язання розслідувати справу проти сина його конкурента на виборах Джо Байдена, відзначає Axios.

Нагадаємо, 25 липня 2019 року відбулася телефонна розмова президентів України і США - Володимира Зеленського та Дональда Трампа. Через три місяці він став приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють в тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах в 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram