ГоловнаСвіт

Запуск корабля Dragon до МКС відклали на 30 квітня

NASA проведе додаткові перевірки систем корабля.

Запуск космічного корабля Dragon компанії SpaceX до Міжнародної космічної станції перенесено на 30 квітня. Про це повідомляється на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Корабель Dragon біля МКС
Фото: nasa.gov
Корабель Dragon біля МКС

"Запуск космічного корабля Dragon компанії SpaceX планується здійснити 30 квітня о 04:22 за східно-американським часом (10:22 за київським часом) ракетою-носієм Falcon 9 з 40-го космічного стартового комплексу на авіабазі Кейп-Канаверал у Флориді", - йдеться в повідомленні.

Спочатку запуск американської "вантажівки" повинен був відбутися 25 квітня, потім його було перенесено на добу.

Американське космічне агентство відзначило, що "корабель Dragon і ракета-носій Falcon 9 були готові і до більш раннього запуску, однак 30 квітня є найбільш прийнятною датою як для NASA, так і для компанії SpaceX в зв'язку обмеженими можливостями МКС і орбітальної механіки".

Відзначається також, що компанія скористається цим проміжком часу для проведення додаткових перевірок систем корабля перед майбутнім запуском.

Стикування корабля з МКС буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки" дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС і подальшим приєднанням її до американського сегменту станції - модуля Harmony. У складі МКС корабель Dragon пробуде протягом місяця.

Це буде вже 17 місія вантажного космічного корабля Dragon до МКС в рамках комерційного контракту NASA з компанією SpaceX з постачання станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram