ГоловнаСвіт

Американо-українська ракета Antares вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС

Вантажівка Cygnus доставить на станцію майже 4 тонни припасів і матеріалів.

Фото: twitter.com/NASA

17 квітня в США запустили американо-український ракету Antares 230 з вантажним космічним кораблем Cygnus NG-11. Він доставить на Міжнародну космічну станцію 3750 кг вантажу, в тому числі припаси для екіпажу, матеріали для наукових експериментів, два науково-дослідні супутники формату кубсат - CAPSat і HARP.

Про це йдеться на сайті КБ "Південне".

Головний розробник ракет-носія Antares - американська корпорація Northrop Grumman. Основну конструкцію першого ступеня розробило КБ "Південне", а виготовив ЮМЗ в кооперації з низкою українських підприємств.

Нинішній політ став 12 для Cygnus з 2013 року, 11 з них були успішними. Восени 2014 року ракета Antares 130 вибухнула через кілька секунд після зльоту. В результаті польоту були втрачені самі корабель і ракета, а також пошкоджено стартовий комплекс на космодромі Воллопс.

Нагадаємо, на початку березня в перший політ вирушив інший американський космічний корабель - SpaceX Crew Dragon. Він розрахований на перевезення семи членів екіпажу, але першого разу апарат летів до МКС без людей. Перший політ Crew Dragon з екіпажем попередньо призначено на липень 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram