ГоловнаСвіт

Росія підготувала 500 тис. бланків для паспортизації ОРДЛО

Видача паспортів запланована на травень.

Росія підготувала 500 тис. бланків для паспортизації ОРДЛО
Фото: 24daily.net

Для роздачі російських паспортів жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей України вже підготовлено 500 тис бланків.

Про це йдеться в статті «Операція «Паспортизація»: що стоїть за наміром Кремля роздати російське громадянство жителям ОРДЛО» на LB.ua.

«Як розповіли LB.ua джерела в правоохоронних органах, поки що фігурує цифра в 500 тис. підготовлених бланків. Місцевим «силовикам» повідомили, що видача паспортів почнеться з травня», - йдеться у статті.

Також стало відомо, що паралельно в ОРДЛО централізовано збирають по 9 тисяч рублів за оформлення паспорта.

Обов'язковою умовою для отримання російського паспорта є наявність паспорта «ДНР/ЛНР».

Понад те, членам збройних формувань натякають, що з паспортом РФ їх швидко можуть оформити як «миротворчі сили», залишиться тільки забезпечити їх відповідною символікою.

Сам старт кампанії паспортизації «підвішений», російське керівництво ще визначається, коли його розпочати. «Тему з паспортизацією почали крутити, бо були впевнені, що переможе Порошенко. І було прийнято рішення: після його перемоги Росія не визнає легітимності виборів, а другим кроком буде паспортизація. Зараз же ця тема в підвішеному стані, остаточного рішення немає. Зроблено паузу - багато в чому під Зеленського, дивимося на всі ризики і загрози, а тоді буде рішення», - повідомив LB.ua поінформований російський співрозмовник.

Опитані виданням експерти впевнені, що відносини України і Росії не зміняться незалежно від того, хто буде обраний президентом - П. Порошенко чи В. Зеленський. "Україна продовжить свій курс в ЄС і НАТО, а Кремль буде всіляко заважати цьому, використовуючи криваву рану на сході країни. Значить, Росія не збирається виходити з Донбасу, незалежно від результатів українських виборів. І запущений процес видачі російських паспортів там усе одно відбудеться, зараз чи пізніше", - йдеться в статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram