ГоловнаСвіт

Сербія запустила будівництво ділянки "Турецького потоку"

Будівництво трубопроводу на території Сербії завершитися до кінця цього року.

Сербія запустила будівництво ділянки "Турецького потоку"
Фото: oilreview.kiev.ua

Сербія запустила процес спорудження ділянки газопроводу "Турецький потік" для постачання російського газу в Західну Європу.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на заяву глави сербського МЗС Івіци Дачича.

"Ми не будемо чекати, поки Болгарія завершить свою ділянку трубопроводу. Ми вже почали роботи зі спорудження нашої частини Турецького потоку", - заявив Івіца Дачич під час візиту до Москви 17 квітня.

Як повідомлялося, російський газовий монополіст "Газпром" вибрав маршрут постачання газу в Європу по другій нитці "Турецького потоку" - через Болгарію, Сербію, Угорщину та Словаччину. Сербське енергетичне агентство офіційно схвалило будівництво сербської частини "Турецького потоку" 5 березня.

За словами сербських чиновників, будівництво трубопроводу на території Сербії, протяжністю 403 км, завершитися до кінця цього року і коштуватиме близько 1,4 млрд євро.

Як відомо, російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що рішення про прокладання "Турецького потоку" через Болгарію, Сербію та Угорщину може бути ухвалено тільки після надійних гарантій того, що ЄС не перешкоджатиме постачанню газу цим маршрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram