ГоловнаСвіт

МЗС Росії заявило про припинення військового і цивільного співробітництва з НАТО

"Оновлення Альянсу можливе шляхом стратегічного партнерства з Росією", - вважають у російському відомстві.

МЗС Росії заявило про припинення військового і цивільного співробітництва з НАТО
Фото: www.km.ru

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило, що співпрацю РФ і НАТО по військовій і цивільній лініях повністю припинено.

Про це заявив російським ЗМІ заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко.

"НАТО саме відмовилося від позитивного порядку денного у відносинах з Росією. Його не існує. І поки що немає ознак того, що в НАТО знають, як виходити із цього глухого кута", - сказав заступник міністра, який раніше працював постпредом РФ при Альянсі.

"НАТО зайшло надто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією, і поки що не видно, коли і де розсудливість візьме верх. Парадокс, але сьогоднішні відносини Росія - НАТО якраз найбільше і нагадують «звиклий» стан справ, під який створювалося НАТО - під холодну війну", - заявив Грушко.

Він також зазначив, що поточна криза в стосунках РФ і НАТО є найтривалішою в історії. При цьому, за його словами, Москва "зберегла контакти з окремими країнами Альянсу".

Грушко також запевнив, що військовий конфлікт із Північноатлантичним альянсом не передбачається, тому що це стало б катастрофою для всього людства.

"У тому, що стосується збройного конфлікту з НАТО, то всі розсудливі сподіваються, що цього не станеться. Упевнений, що це розуміють і у Вашингтоні, і в Брюсселі. Однак у сьогоднішній ситуації зростає ризик ненавмисних інцидентів, неправильно зрозумілих намірів. Їх необхідно уникнути", - зазначив заступник голови МЗС РФ.

Грушко вважає, що оновлення Альянсу можливе шляхом стратегічного партнерства з Росією.

Нагадаємо, раніше, 10 квітня, Верхня палата парламенту РФ заявила, що порушення процедур проходження українських кораблів через Керченську протоку може призвести до виникнення військового конфлікту за участю НАТО.

25 січня в Брюсселі відбулося засідання Ради НАТО - Росія. Головною темою зустрічі було недотримання РФ Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Результатів ці переговори не дали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram