ГоловнаСвіт

Спікер парламенту Молдови вибачився перед Румунією за заяви Додона

"Президент Молдови компенсує свої конституційні обмеження гострими заявами на адресу громадян Румунії".

Спікер парламенту Молдови вибачився перед Румунією за заяви Додона
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Голова парламенту Молдови Андріан Канду вибачився перед керівництвом парламенту Румунії за гострі висловлювання президента Ігоря Додона на адресу румунів.

Про це повідомили в прес-службі парламенту Молдови за підсумками зустрічі в Бухаресті Андріана Канду з керівництвом парламенту Румунії, передає "Укрінформ"

"Президент Молдови компенсує свої конституційні обмеження гострими заявами на адресу громадян Румунії. Реформи і європейська інтеграція залишаються нашими пріоритетами, а Румунія - вірним і надійним партнером і адвокатом нашої країни в процесі європейської інтеграції", - заявив Канду.

Керівники парламенту Румунії, голова Сенату Келін Попеску Терічану і голова Камери депутатів Лівіу Драгня, своєю чергою, підтвердили підтримку зусиль Молдови щодо реалізації реформ у соціальній сфері та економіці і забезпечення енергетичної безпеки, зазначивши, що Румунія особливу увагу приділяє питанням імплементації спільних інфраструктурних і сільськогосподарських проектів.

Раніше президент Молдови Ігор Додон виступив за заборону на території країни румунських організацій, які виступають за об'єднання Молдови та Румунії, звинувативши румунських журналістів у тому, що вони є провідниками антидержавної, антимолдовської політики.

Нагадаємо, раніше у вересні в Молдові почали збір підписів за імпічмент Додона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram