ГоловнаСвіт

Міжнародна коаліція заявила про поразку ІДІЛ "на всіх фронтах" у Сирії та Іраку

У Пентагоні наголошують, що ІДІЛ усе ще залишається небезпечним ворогом.

Міжнародна коаліція заявила про поразку ІДІЛ "на всіх фронтах" у Сирії та Іраку
Фото: www.1news.az

Війська міжнародної коаліції на чолі з США і визвольні сили досягли значного прогресу у звільненні з-під контролю терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) мирних поселень на більшості території в Іраку та Сирії.

Про це повідомив прес-секретар Багатонаціональних об'єднаних оперативних сил полковник Райан Діллон, пише "Укрінформ"

"ІДІЛ програє на всіх фронтах, і вони втрачають контроль над деякими своїми опорними пунктами як в Іраку, так і в Сирії", - зазначив офіційний представник сил коаліції під час відеоконференції, організованої в Пентагоні.

Він зазначив, що визвольні сили в Іраку і Сирії за підтримки міжнародної коаліції продовжують здобувати перемогу за перемогою. Водночас спікер зауважив, що ІДІЛ усе ще залишається небезпечним ворогом.

Зокрема, в Іраку, за його словами, розчищена від терористів територія понад 42 тис. кв. кілометрів, де проживає близько чотирьох мільйонів осіб. У Сирії з-під контролю ІДІЛ звільнені більш ніж два мільйони осіб.

Зараз у Сирії основні бої ведуть у місті Ракка, яке ІДІЛ оголосило своєю столицею. Три чверті міста вже звільнені.

"ІДІЛ намагається контролювати інших мирних жителів у місті, тримаючи їх у заручниках, при цьому терористи чіпляються за кожен міський квартал", - зазначив полковник армії США.

Нагадаємо, минулого тижня Іракська армія почала звільнення міста Хавія від бойовиків ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram