ГоловнаСвіт

США скоротять число дипломатів на Кубі через "акустичні атаки"

Скорочення може стосуватися співробітників, від'їзд яких не спричинить значних змін у роботі дипмісії.

США скоротять число дипломатів на Кубі через "акустичні атаки"
Фото: bbc.com

США планують скоротити число співробітників посольства в Гавані після "акустичних атак", що вплинули на здоров'я деяких американських дипломатів на Кубі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Про рішення скоротити число співробітників може бути заявлено найближчими днями, зазначає агентство. Воно може стосуватися співробітників, від'їзд яких не спричинить значних змін у роботі посольства, і членів сімей дипломатів.

CBS пише, що йдеться про "масове відкликання співробітників посольства США на Кубі і їхніх сімей".

За словами представників американської влади, 21 громадянин США, включаючи дипломатів і членів їхніх сімей, зіткнувся з проблемами зі здоров'ям, такими як втрата слуху, слабкість і нудота.

Про схожі симптоми в деяких співробітників повідомило посольство Канади на Кубі.

Влада Куби заперечує будь-яку причетність до цих випадків.

Очікується, що повністю посольство не закриють.

Сенатор-республіканець Марко Рубіо - син іммігрантів з Куби, які прибули в США 1956 року, - закликав Держдепартамент скоротити число представників дипмісії Гавани у США на стільки само співробітників, скільки американців покинуть Кубу.

У серпні повідомляли, що кілька співробітників посольства США на Кубі зазнали "акустичних атак", у результаті яких втратили слух.

США і Куба відновили дипломатичні відносини 2015 року. Пізніше Вашингтон скасував частину обмежень у сфері торгівлі з Гаваною. У червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про скасування договору про поліпшення відносин з Кубою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram