ГоловнаСвіт

CNN: РФ купила оголошення в Facebook, пов'язане з протестами в Фергюсоні та Балтіморі

За непідтвердженими даними, росіяни намагалися зобразити рух Black Lives Matter як загрозу жителям американських міст.

CNN: РФ купила оголошення в Facebook, пов'язане з протестами в Фергюсоні та Балтіморі
Беспорядки в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Щонайменше одне з оголошень у Facebook, імовірно куплених Росією під час передвиборної кампанії в США в 2016 році, було призначене для аудиторій у Фергюсоні та Балтіморі, де пройшли масові протести проти вбивства білими поліцейськими чорношкірих американців.

Про це повідомляє телеканал CNN

"Рішення зробити населення цих міст цільовою аудиторією оголошень дозволяє зрозуміти, як акаунти, пов'язані з Росією, використовували географічно орієнтовану рекламу", - пише телеканал.

Оголошення було пов'язане з рухом Black Lives Matter ("Життя чорношкірих має значення"). Його мета - "видаватися таким, що підтримує Black Lives Matter, і зобразити цю групу як загрозу для деяких жителів Балтімора і Фергюсона", відзначає CNN.

Раніше Facebook повідомив, що акаунти, які, як передбачають, були пов'язані з Росією, опублікували близько 3000 політичних оголошень у 2015-2016 році, коли в США проходила передвиборна кампанія. Деякі з цих оголошень стосувалися президентських виборів.

Як повідомляли раніше, за допомогою пов'язаних із Росією сторінок у Fаcebook були опубліковані заклики вийти на акції на підтримку Дональда Трампа у Флориді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram