ГоловнаСвіт

Бойовики "Талібану" намагалися знищити літак Меттіса, що приземлився в Кабулі, - АР

У результаті удару США по талібах убито одного цивільного.

Бойовики "Талібану" намагалися знищити літак Меттіса, що приземлився в Кабулі, - АР
Талибы
Фото: turkey-tourism.info

Бойовики ісламістського руху "Талібан" заявляють, що випустили ракети в районі міжнародного аеропорту Кабула з метою знищити літак міністра оборони США Джеймса Меттіса.

Про це повідомляє Аssociated Рress

Представник міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Даніш заявив, що бойовики "Талібану" випустили шість снарядів по району аеропорту, влучивши як у міжнародний, і у військовий сектори території, а також у два будинки цивільних поруч.

Зазначають, що в результаті атаки загинула афганська жінка, ще 11 цивільних були поранені. Афганським спецназівцям вдалося відбити напад, під час якого було вбито чотирьох бойовиків.

Як повідомляють, коли відбувалася атака, Меттіс зустрічався з президентом Афганістану Ашрафом Гані і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який також перебуває з візитом у Кабулі.

Поки що невідомо, чи був пошкоджений літак Меттіса під час нападу.

Разом з тим, як повідомляє АР, США завдали двох ударів по позиціях талібів. Один з них не влучив у ціль, у результаті чого було вбито щонайменше одного мирного афганця, ще кілька отримали поранення.

Нагадаємо, раніше терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за кілька вибухів, спрямованих на територію аеропорту Кабула в середу. Атака проводилася після того, як міністр оборони США Джеймс Меттіс прибув у столицю Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram