ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові ховають Ірину Фаріон, попрощатися прийшли тисячі осіб

Мовознавицю поховають на Личаківському цвинтарі.

Фото: EPA/UPG

У Гарнізонному храмі Львова триває похорон мовознавиці Ірини Фаріон, повідомили у міській раді.

Орієнтовно о 15:00 год церемонія прощання відбудеться на площі Ринок і далі люди попрямують через вулицю Пекарську на Личаківський цвинтар.

BBC пише, що попрощатися з колишньою народною депутаткою прийшли тисячі людей, які збираються біля храму в центрі міста.

Черги постійно збільшуються, на вулицях посилили патрулювання поліції – є побоювання, що на похороні можуть бути провокації.

У мерії попередили, що через похорон у місті ситуативно перекриватимуть рух по маршруту колони, це стосуватиметься і громадського транспорту.

Фото: EPA/UPG

Фото: Олена Павлова/BBC

Фото: Телеграм-канал Андрія Садового

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

  • У п’ятницю, 19 липня, у Львові на вулиці Масарика скоїли замах на відому мовознавицю Ірину Фаріон, у неї вистрелили.
  • Фаріон госпіталізували о 19:40 із вогнепальним пораненням у голову в критичному стані в Перше медобʼєднання Львова. На момент поступлення її стан був вкрай важкий За декілька годин вона померла у лікарні.
  • У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що напад на мовознавицю кваліфіковано як умисне вбивство, зловмиснику загрожує до 15 років ув'язнення.
  • Наразі правоохоронці опрацьовують всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів. Досліджують всі версії, включно з тією, що веде в Росію.
  • Вчора поліція оголосила у розшук чоловіка, що може бути причетним до вбивства Фаріон. Правоохоронці закликали громадян не вживати жодних заходів для самостійного затримання цієї особи або схожої на неї.
  • Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на брифінгу для преси повідомив, що на виконання доручення Президента сформовано робочі групи Національної поліції та СБУ, які спільно займаються розкриттям вбивства мовознавиці.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram