ГоловнаСуспільствоЖиття

​Співробітники САП і Нацполіції провели обшук у детектива НАБУ через можливий злив даних

"Обшук здійснювався виключно за місцем проживання. У приміщеннях Бюро жодних слідчих дій не проводилося".

​Співробітники САП і Нацполіції провели обшук у детектива НАБУ через можливий злив даних
Ілюстративне фото
Фото: nabu.gov.ua

За місцем проживання детектива одного з підрозділів Національного антикорупційного бюро проводили обшуки.

Це підтвердила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У відповідь на запити медіа щодо проведення обшуків у НАБУ повідомляємо наступне. САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро", – йдеться в повідомленні.

387 стаття – це розголошення інформації оперативно-розшукової діяльності. 

"Зауважимо, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ", – наголосили в прокуратурі.

"До обшуку було залучено Національну поліцію через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань НАБУ", – додали в САП.

Раніше головний режактор Цензор.НЕТ Юрій повідомив, що прокурори САП та співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі проводять обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ, який веде роботу під прикриттям. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram