ГоловнаСуспільствоПодії

Уночі зафіксували один запуск салюту - це зробив громадянин РФ у Черкасах, - поліція

Усього поліція отримала вісім повідомлень про застосування піротехнічних засобів, підтвердилося одне.

Уночі зафіксували один запуск салюту - це зробив громадянин РФ у Черкасах, - поліція
Ілюстративне фото
Фото: Нацполіція

Протягом новорічної ночі правоохоронці отримали 43 повідомлення про події, з них 29 – про порушення тиші, чотири - щодо конфліктів, ще два - про дрібне хуліганство.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Крім того, правоохоронцям надійшло вісім повідомлень про застосування піротехнічних засобів, з них підтвердилося одне.

"Встановлено, що 1 січня о 00:10 у місті Черкаси 39-річний громадянин Російської Федерації застосував піротехнічний засіб. В Україні порушник перебуває на законних підставах. На нього поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів)", - йдеться в повідомленні.

У Нацполіції також прокоментували відео з соцмереж із застосуванням феєрверків у Києві. Воно виявилося минулорічним, а повідомлення про запуски піротехніки в столиці не підтвердилися.

В Україні феєрверки та салюити на час війни забороненно

  • 5 червня 2022 року президент Володимир Зеленський підтримав петицію про заборону феєрверків на час воєнного стану і доручив Кабінету міністрів розглянути це питання. 23 червня у Києві заборонили феєрверки на час війни та їзду на авто з гучним вихлопом. У квітні 2023 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7438 про посилення контролю за використанням та обігом піротехнічних виробів в Україні. Він забороняє продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Водночас заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, поліцією та аварійно-рятувальними службами.
  • 1 січня 2023 року поліція Києва затримала чоловіка, який у новорічну ніч запускав салюти на Подолі
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram