ГоловнаСуспільствоВійна

Здатність росіян охороняти Кримський міст під загрозою через винахідливість СБУ, − британське міноборони

Міст є значним тягарем для РФ і вимагає багатокомпонентного захисту.

Здатність росіян охороняти Кримський міст під загрозою через винахідливість СБУ, − британське міноборони
Фото: EPA/UPG

Кримський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та її військ на півдні України. Однак здатність росіян охороняти його перебуватиме під загрозою через винахідливість СБУ.

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Великої Британії.

Зазначимо, у липні голова Служби безпеки Василь Малюк визнав, що за підривом Кримського мосту стоїть українська спецслужба.

Британці зазначають, що нещодавно віцепрем'єр Росії Марат Хуснуллін заявив, що збитки, завдані Україною в липні ударом по Кримському мосту, усунули достроково.

Однак хоча міст повністю працездатний, його використання досі обмежене через процедури, запроваджені після першого українського нападу у жовтні 2022 року. Вантажівки та паливо, як і раніше, перевозять пороми.

Кримський міст є значним тягарем для росіян і вимагає багатокомпонентного захисту, зокрема використання систем протиповітряної оборони та підрозділів, які інакше були б розгорнуті в іншому місці.

Рівно рік тому СБУ вперше підірвала Кримський міст

“Впевненість російських сил безпеки у своїй здатності захистити цю велику та вразливу структуру, як і раніше, перебуватиме під загрозою через винахідливість українських військових та служб безпеки”, − зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, дві успішні атаки СБУ на Кримський міст в жовтні 2022 року та липні 2023 року продемонстрували, що Росія не здатна захистити цей логістичний об’єкт. Тож він і надалі перебуватиме під загрозою через винахідливість української спецслужби та військових, йдеться у останньому звіті розвідки Міноборони.

СБУ вперше підірвала Кримський міст за допомогою вантажівки з вибухівкою. А вдруге міст атакували унікальні дрони спецслужби "Морський малюк". Також морські безпілотними підірвали десантний корабель "Олєнєгорський горняк", танкер "SIG" та ракетний корабель "Самум", а минулого тижня уразили носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram