ГоловнаСуспільствоВійна

На Запоріжжі росіяни готують провокації під виглядом "евакуації", - Федоров

Окупанти попереджають, що вимкнуть електрику і воду у разі наступу ЗСУ.

На Запоріжжі росіяни готують провокації під виглядом "евакуації", - Федоров
Фото: Вікі

На окупованій території Запорізької області, де загарбники оголосили "евакуацію", ймовірно, готуються провокації.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Є версія, що окупанти готуються до провокацій. Можна подивитись це на прикладі Токмака, де вони відучора масово евакуюють людей. Раз на 20-30 хвилин від'їжджає автобус або колона автобусів. Але цивільних людей в цих автобусах лише третина, а інші - переодягнені військові. Здебільшого ці автобуси їдуть до Бердянська, там цивільних залишають, а військових везуть до Маріуполя", - заявив Федоров.

За його словами, у Токмаку зараз величезні черги за хлібом, на більшості заправок закінчився бензин. У магазини не привозять товар, деякі з них уже закриті. Водночас у місті закриваються лікарні, пацієнтів достроково «виписують». Крім того, окупанти попереджають, що вимкнуть електрику і воду у разі наступу ЗСУ.

Мер упевнений, що загарбники мають намір прикриватися населенням як живим щитом та чинити провокації.

Нагадаємо, що у Запорізькій області російські військові насильно забирають дітей у батьків з метою примусової евакуації. Також окупанти примусово вивозять жінок з дітьми. 

В Енергодарі Запорізької області найбільш панічні настрої серед людей з російськими паспортами. У місті частково не працює Інтернет, банкомати, немає пального на АЗС.

Майже 70 тисяч українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, росіяни хочуть "переселити" углиб регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram