ГоловнаСуспільствоВійна

Крім екіпажу вертольота, в Броварах загинули дитина й батьки біля дитсадка (оновлено)

Гелікоптер з керівництвом МВС мав здійснити рейс у зону бойових дій. 

Крім екіпажу вертольота, в Броварах загинули дитина й батьки біля дитсадка (оновлено)
Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Станом на 15:00 відомо про 14 загиблих внаслідок падіння вертольота в Броварах, з них одна дитина. Оновлені дані надали в ДСНС. 

Травмовано 25 людей, зокрема 11 дітей. 

Гелікоптер упав біля дитячого садка і житлового будинку. Тривав розбір завалів дитсадка, повідомив на брифінгу заступник Тимошенко.

"Ми підтверджуємо загибель керівництва Міністерства внутрішніх справ", – заявив він.

У гелікоптері були девʼять осіб – усі загинули. За даними Державної служби надзвичайних ситуацій, це шість осіб оперативної групи МВС, включно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також троє членів екіпажу ДСНС. Це заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький, командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко, пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко, бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

"Усі інші (жертви і поранені. – Ред.) – діти, які були тут, і дорослі, які поруч були", – сказав Тимошенко.

Евакуйовані діти зараз в іншому навчальному закладі, поки що інформації про зниклих безвісти діток немає. 

За словами Тимошенка, гелікоптер з керівництвом МВС мав здійснити рейс в одну з гарячих точок бойових дій. Причини катастрофи встановлюють.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Фото: EPA/UPG

Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: тг-канал Трибуна Бровари

Голова поліції Київської області Андрій Нєбитов додав, що за фактом катастрофи відкрили кримінальне провадження. Він закликав звернутися на лінію 102 усіх свідків трагедії. 

Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах упав гелікоптер ДСНС. На борту були девʼять осіб, зокрема: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і держсекретар МВС Юрій Лубкович. Вертоліт упав біля дитсадка і житлового будинку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram