ГоловнаСуспільствоВійна

Джонсон оголосив новий пакет оборонної допомоги Україні

Його вартість складає $63,5 млн. 

Фото: president.gov.ua

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив новий пакет оборонної підтримки України вартістю в 54 млн фунтів стерлінгів ($63,5 млн). 

У ході візиту до Києва, здійсненого на знак солідарності, британський премʼєр заявив, що Україна "може і виграє цю війну". Про це повідомили на сайті уряду.

Пакет включає безпілотне стеження та протитанкові боєприпаси, запит на які робили ЗСУ.

"Цей пакет безпілотних авіаційних систем стане кроком уперед у нинішніх можливостях України, покращить її дальнє спостереження та оборонні можливості наведення", – повідомили в уряді Великої Британії.

Йдеться про 850 мікробезпілотників Black Hornet, розроблених спеціально для використання в містах і селах для виявлення наближення сил ворога. 

Навчання роботі з такими апаратами займає всього 20 хвилин. Кожен БпЛА передає стрімінгове відео та фотографії, аби наземні сили мали змогу безпечно захищати міста. 

"Сьогоднішній пакет допомоги надасть відважним і стійким Збройним силам України ще один імпульс, дозволивши їм продовжувати відкидати російські сили і боротись за свою свободу", – заявив Джонсон.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: ОПУ

Він повідомив про підтримку Британією розслідувань воєнних злочинів росіян. Сполучене Королівство також готується передати Україні машини для пошуку мін у водах. Українців навчать працювати з ними у найближчі тижні на території Великої Британії. 

У програмі тренувань українців навчають не лише британські, а й канадські, данські, норвезькі, французькі, шведські, литовські та новозеландські інструктори. 

Загалом Велика Британія надала Україні допомогу на суму 2,3 млрд фунтів стерлінгів. Серед європейських країн саме Велика Британія поставила українцям найбільше озброєння для захисту від окупантів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram