ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вдарила ракетами по залізничному вокзалу Краматорська, 52 загиблих, із них 5 – діти (оновлено)

На уламках "Точки-У" – напис "За детей".

Російські війська вранці в п’ятницю, 8 квітня, завдали ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська Донецької області.

Фото: телеграм канал Zelenskiy / Official

Про це повідомив голова Укрзалізниці Олександр Камишін.

"На залізничний вокзал Краматорська прилетіло дві ракети. Є постраждалі", – написав він у телеграм-каналі.

Посадовець додав, що деталі уточнюють.

Фото: twitter.com/kramatorsk_ukr

"Атака на залізничний вокзал Краматорська. Прямий удар по цивільних. На місці медики, ДСНС, залізничники, Донецька ВЦА", – написав у фейсбуці директор філії "Пасажирська компанія "АТ "Укрзалізниця" Олександр Петровський.

Фото: Павло Кириленко, "Укрзалізниця"

Оновлення 22:56. У лікарнях померли ще двоє постраждалих під час обстрілу, загальна кількість жертв сягнула 52 осіб. Поранення отримали 109 громадян, повідомив Павло Кириленко.

Оновлення 17:06. Голова ОВА Павло Кириленко повідомив нові дані про жертви. Загинули 50 людей, із них 38 – безпосередньо на вокзалі. Серед жертв пʼятеро дітей. 

"На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб. Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися. З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні. Російські окупанти мають понести кару за усі свої злочини, які вони коять на нашій землі", – написав він. 

Оновлення 15:13. Президент Зеленський у виступі перед парламентом Фінляндії назвав значно вищу кількість поранених внаслідок ракетного удару по вокзалу – близько 300 людей. 

Оновлення 14:11. Унаслідок удару росіян по вокзалу загинули 39 людей, 87 отримали поранення, повідомив на брифінгу голова Донецької ОВА Кириленко. 

Оновлення 13:23. Спікер Служби безпеки України Артем Дехтяренко повідомив, що внаслідок ракетного удару по території вокзалу Краматорська загинули 39 людей, серед яких 4 дитини.

Оновлення 12:59. Унаслідок обстрілу російськими військами вокзалу Краматорська, за оперативними даними, загинуло щонайменше двоє дітей. У момент обстрілу люди сідали в потяги для евакуації.

Оновлення 12:17. Голова УЗ уточнив, що російські війська обстріляли вокзал Краматорська ракетою "Точка-У".

На уламках ракети, якою Росія завдала удару по вокзалу у Краматорську, видно напис російською "За детей".

Оновлення. У результаті ракетного обстрілу вокзалу Краматорська, за оперативними даними, загинуло понад 30 людей, наразі відомо про понад 100 поранених.

"Це цілеспрямований удар по пасажирській інфраструктурі залізниці та жителях міста Краматорськ", – наголосив Камишін.

Президент Володимир Зеленський відреагував на атаку російськими військами залізничного вокзалу в Краматорську. Він підтвердив, що удару по вокзалу, де, очікуючи на евакуацію, перебували тисячі мирних українців, було завдано "Точкою-У".

"Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться", – йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці глави держави.

Служба безпеки розпочала кримінальне провадження за статтею "Порушення законів та звичаїв війни". Вона передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко каже, що серед людей, котрих із пораненнями доставили до лікарень, багато важких – без рук, ніг. Їх оперують 30-40 хірургів одночасно.

За словами посадовця, на вокзалі було близько 4 тисяч людей, які чекали на евакуацію.

Фото: t.me/zalizni_zminy

Фото: twitter.com/Yuriy10197746

Фото: twitter.com/kramatorsk_ukr

Фото: Павло Кириленко, "Укрзалізниця"

Фото: телеграм канал Zelenskiy / Official

Нагадаємо, вчора ввечері Росія завдала авіаудару по шляхопроводу біля станції Барвінкове Донецької залізниці. Через це були заблоковані три евакуаційні потяги. Розблокували рух лише ближче до півночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram