ГоловнаСуспільствоПодії

Монастирський пообіцяв, що п’яну ДТП із суддею "не замнуть"

"«Зім’ятою» в цій справі залишиться тільки «Audi» після зіткнення зі стовпом!".

Монастирський пообіцяв, що п’яну ДТП із суддею "не замнуть"
Фото: Lb.ua

Новопризначений міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обіцяє, що справу судді Деснянського райсуду Світлани Колегаєвої, яка влаштувала ДТП, не "замнуть".

Про це міністр написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Українські судді повинні бути взірцем поваги до Закону. Але, на жаль, так буває не завжди… Учора «Audi» судді Деснянського районного суду міста Києва потрапила в ДТП, вилетівши на тротуар. Згідно з інформацією патрульної поліції, вказана особа мала ознаки алкогольного сп’яніння. Ця новина сьогодні облетіла ЗМІ та соцмережі. При цьому вже є думки, що «справу намагаються зам'яти». Я відповідально заявляю, що «зім’ятою» в цій справі залишиться тільки «Audi» після зіткнення зі стовпом!", - написав Монастирський.

Очільник МВС наголосив, що для патрульної поліції немає значення, хто за кермом, якщо це - порушник.

"Патрульні виконали свій обов‘язок. Хочу вірити в те, що Феміда судитиме неупереджено і справедливо своїх служителів.

Перед Законом рівні усі!", - наголосив Монастирський.

Нагадаємо, 22 липня ввечері на Прирічній вулиці в Києві сталася ДТП. Водійка Audi не впоралась з машиною на заокругленні дороги, внаслідок чого врізалась у дерево, втративши одне із коліс. Пізніше з'ясувалося, що за кермом машини знаходилася суддя Деснянського районного суду Києва Світлана Колегаєва. За словами свідка, водійка знаходилася в неадекватному стані - мала "скляні" очі, не могла пояснити, хто вона і як її звати.

Після ДТП жінка поїхала з патрульними в лікарню на медобстеження, однак, на місці проходити "Драгер" вона начебто відмовилась.

З 17 березня в Україні почали діяти нові штрафи за порушення ПДР і посилилась відповідальність за керуванням авто у нетверезому стані. Тепер мінімальне покарання для водіїв, що сідають за кермо у стані сп’яніння, – 17 тис. грн (раніше 10,2 тис. грн). А якщо водія двічі зловили п’яним упродовж одного року, то його позбавлять прав на 10 років зі штрафом 51 тис. грн або ж арештують на 15 діб з конфіскацією автомобіля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram