ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві виникла пожежа в приватному будинку для літніх людей

Жертв і постраждалих немає. 

Фото: ДСНС

У Києві вранці 12 березня виникла пожежа у приватному будинку для літніх "Срібний вік". Жертв і постраждалих немає.

Заклад розташований у Подільському районі на вул. Лісозахисній, 11-Б. Вогонь у триповерховій будівлі спалахнув на даху, повідомили у пресслужбі ДСНС. Рятувальники локалізували займання на площі 100 квадратних метрів.

"На об’єкті перебувало 65 осіб похилого віку. Підрозділами ДСНС та обслуговуючим персоналом з верхніх поверхів евакуйовано на перший поверх 80 осіб (з них 65 осіб похилого віку та 15 осіб персоналу). До гасіння залучено 35 осіб і 8 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Причини загоряння встановлюють правоохоронці. 

На сайті закладу зазначено, що це не єдиний пансіонат для літніх цих власників, у столиці й області є філії. 

Нагадаємо, що 21 січня в Харкові під час пожежі в незаконному приватному будинку для літніх людей загинуло 15 осіб. Дев'ятьох урятували, п’ятьох із них госпіталізували. Власників будинку заарештували

Прокуратура вважала попередньою причиною займання необережне поводження з електронагрівальними приладами. Голова Нацполіції також озвучив попередню інформацію, що в день трагедії в будинку мали ремонтувати лічильник газу. 

У лютому комісія з питань розслідування пожежі встановила, що причиною загоряння стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Також уряд перевірив інші приватні соцзаклади. Станом на 2 лютого перевірено 1205 соціальних об’єктів: будинків для осіб похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, центри для алко- та наркозалежних.

У десятках з них виявлено порушення в реєстраційних документах і дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 із 538 перевірених не були включені до Реєстру надавачів соціальних послуг. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram