ГоловнаСуспільствоЖиття

На Тернопільщині почали капремонт моста через Серет, який обвалився в лютому минулого року

Міст у селі Лисівці забезпечував транспортне сполучення дорогою Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Кам’янець-Подільський.

На Тернопільщині почали капремонт моста через Серет, який обвалився в лютому минулого року
Ремонт моста через Серет
Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

У рамках програми "Велике будівництво" на Тернопільщині розпочався капітальний ремонт моста на дорозі Р-24 через річку Серет, який обвалився в лютому минулого року.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.

"Розпочато демонтаж мостових конструкцій моста в селі Лисівці Заліщицького району, що забезпечував транспортне сполучення дорогою Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Кам’янець-Подільський", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що люди та сільгосптехніка під час робіт продовжать користуватися тимчасовим переїздом через ріку, який облаштований поруч з мостом.

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

"Дорога Р-24 у Тернопільській області роками використовувалася як основний коридор для перевезення будівельних матеріалів з кар’єрів з істотним порушенням норм перевезення вантажу, через це міст зазнав суттєвих ушкоджень. Ще у 2018 році Служба автомобільних доріг у Тернопільській області провела обстеження шляхопроводу у с. Лисівці та обмежила рух аварійною ділянкою моста задля забезпечення безпечного проїзду", - зазначено в повідомленні.

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Нагадаємо, національна програма "Велике будівництво", ініційована президентом Зеленським, стартувала по всій Україні 1 березня 2019 року. Програмою передбачено до кінця року побудувати і капітально відремонтувати як мінімум 100 шкіл, 100 дитячих садків, 100 стадіонів, 100 лікарень, а також 6500 км доріг. Об'єкти "Великого Будівництва" доступні на онлайн-карті, у програми є також Telegram-канал, в якому підписники можуть стежити за перебігом робіт. Сам Зеленський під час великої пресконференції  у травні заявив, що хотів би стати президентом, при якому в Україні побудують усі дороги.

18 червня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік", який дозволяє використовувати гроші з фонду боротьби з COVID-19 на будівництво й ремонт доріг, а також закупівлю обладнання для лікарень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram