ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники посилили заходи безпеки на кордоні з Білоруссю

Заходи ввели для попередження "провокацій та нестандартних ситуацій".

Прикордонники посилили заходи безпеки на кордоні з Білоруссю
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба посилила заходи безпеки на кордоні з Білоруссю

Як повідомили у відомстві, до охорони залучили додаткові резерви, в тому числі підрозділи "ДОЗОРу" та Кінологічного навчального центру. 

Повітряний моніторинг кордону проводять за допомогою авіації та безпілотників, а на водних ділянках додатково застосовують катери "Safe Boat 27".

"Заходи тривають, перш за все, аби попередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб", - йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що активно залучають оперативно-розшуковий блок та збільшили кількість прикордонних нарядів.

Крім того, прикордонні наряди проводять безперервне патрулювання зі службовими собаками.

Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону складає більше 1 тис. км і проходить у межах п’яти областей.

Відзначимо, 14 вересня у Білорусі стартують щорічні військові навчання "Слов'янське братство 2020", в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ. Маневри триватимуть до 25 вересня і будуть проходити на полігоні "Брестський". Росія відправляє на навчання псковських десантників. Сербія від участі у навчаннях відмовилась

Нагадаємо, із Білорусі в Україну видворили двох членів Координаційної ради. 8 вересня білоруська прикордонна служба заявила, що лідерку опозиції Марію Колесникову затримали під час спроби перетнути кордон з Україною. 

ЗМІ повідомили, що Колесникова порвала свій паспорт, щоб її примусово не відправили з Білорусі в Україну. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, це було насильницьке видворення опозиціонерів з рідної країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram