ГоловнаСуспільствоВійна

Кравчук закликав ТКГ зафіксувати важливість припинення вогню на Донбасі для обох сторін

"Заяви представника так званої "ДНР" є нічим іншим, як бажанням загострити ситуацію".

Кравчук закликав ТКГ зафіксувати важливість припинення вогню на Донбасі для обох сторін
Глава делегации Украины в Трехсторонней контактной группе Леонид Кравчук
Фото: Leonid-kravchuk.com.ua

Екстрене засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи має ще раз зафіксувати, що припинення вогню на Донбасі є і повинно бути найважливішим для всіх сторін.

Про це заявив глава делегації України в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Цього року нарешті вдалося з 27 липня зупинити бойові дії на Донбасі. Це безумовно важливе досягнення для всіх в Україні - як на вільній території, так і на окупованій", - сказав він.

Кравчук зазначив, що заяви представника так званої "ДНР" Дениса Пушиліна є "нічим іншим, як бажанням загострити ситуацію на Донбасі".

"І це зрозуміло для кожного - зокрема для мільйонів українців, які залишаються в окупації. Вони бачать, хто знову хоче розпалити бойові дії", - сказав він.

Нагадаємо, Україна скликає позачергове засідання Тристоронньої контактної групи після того, як ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав 7 вересня відрити вогонь по українських укріпленнях у районі населеного пункту Шуми, поблизу Горлівки. Відповідна заява опублікована на його сайті.

Таке рішення Пушилін аргументував тим, що Україна нібито порушує один з пунктів домовленостей щодо режиму припинення вогню. Бойовики розцінюють інженерні споруди ЗСУ як незаконні.

Командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що якщо бойовики обстріляють територію України, ЗСУ дадуть відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram