ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 12 разів відкривали вогонь на Донбасі

Поранено двох військовослужбовців ЗСУ.

За добу бойовики 12 разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Олена Максименко

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу населеного пункту Невельське, агресор застосував міномети 120-го калібру, випустивши при цьому 18 мін. Біля Водяного та Авдіївки окупанти вели вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Пісків противник задіяв ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Заборонені міномети 120-го калібру бойовики також застосовували на підступах до Новотошківського, Новозванівки, Луганського та Зайцевого, що в районі відповідальності угруповання "Північ". Також, поблизу цих населених пунктів, переважно у вечірній час, окупанти вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, ворожу провокацію зі станкових протитанкових гранатометів зафіксовано поруч Хутора Вільний.

У результаті ворожого обстрілу двоє українських захисників отримали поранення. Їх оперативно доставили до військово-медичного закладу й надали належну допомогу лікарів. Стан здоров'я потерпілих задовільний.

З початку поточної доби бойовики вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, протягом дня вівторка російські найманці два рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, у результаті було поранено двох українських військовослужбовців. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram