ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Оголошено вакансію на голову Національної служби здоров'я

Керівника НСЗУ обиратимуть без конкурсу.

Оголошено вакансію на голову Національної служби здоров'я

На порталі вакансій державної служби з'явилося оголошення про пошук кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України.

Серед кваліфікаційних вимог - рівень освіти не нижче магістра, загальний стаж роботи від семи років, досвід роботи на посадах державної служби категорії "А" або "Б" або на посадах не нижче за керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах в сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення - не менш ніж три роки. Це означає, що ніхто з НСЗУ не може подавати свою кандидатуру - Нацслужби здоров'я була створена тільки два роки тому, відповідно, всім, хто до цього не був чиновником, не вистачає одного року досвіду.

Також претенденти на посаду повинні вільно володіти державною мовою і англійською або французькою.

Серед посадових обов'язків перераховані здійснення повноважень керівника державної служби НСЗУ, реалізація державної політики в сфері держфінансової гарантії медичного обслуговування населення та здійснення інших повноважень, визначених законом.

Посадовий оклад вказаний у розмірі 29 400 гривень, плюс надбавки за ранг, інші доплати і премії.

Таким чином керівника НСЗУ буде обрано без повторного проведення конкурсу, шляхом укладення контракту про проходження державної служби.

Нагадаємо, 19 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів співбесіди з трьома переможцями конкурсу на голову НСЗУ.

Запрошення прийшло наступного дня після того, як в інтерв'ю LB.ua Оксана Мовчан розповіла, що міністр не виконав обіцянки і не провів співбесіди минулого тижня.

20 травня Максим Степанов відхилив усі кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які брали участь у конкурсі.

Найбільшу кількість балів на конкурсі в січні набрала в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці - заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому - директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram