ГоловнаПолітика

​Голова МОЗ провів співбесіду з переможцями конкурсу на посаду голови Нацслужби здоров'я

НСЗУ очікує якнайшвидшого призначення керівника.

​Голова МОЗ провів співбесіду з переможцями конкурсу на посаду голови Нацслужби здоров'я
Фото: Lb.ua

Фіналісти конкурсу на посаду голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ), що відбувся в січні, пройшли співбесіду з міністром Максимом Степановим.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, за підсумками двох етапів конкурсу найбільшу кількість балів набрали і були додані в шорт-лист т.в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, яка за підсумками двох етапів набрала 11,73 бала, заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, яка набрала 11,33 бала, і директор департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський, який набрав 8,83 бала.

Сьогодні всі троє фіналістів прийшли на співбесіду з міністром охорони здоров'я і відповіли на всі запитання, які він поставив.

На співбесіді також була присутня держсекретар МОЗ Інна Солодка, проводився відеозапис співбесіди.

"Всім нам поставили одні й ті самі запитання дуже загального змісту про головні завдання НСЗУ і про те, що потрібно зробити найближчими роками. Не було запитань детальних, не було техніки процесів, не було запитань про те, як зараз організована робота служби", - розповіла вона.

За словами Мовчан, "зустріч з міністром була схожа, скоріше, на формальний крок, який він повинен зробити, щоб перейти до подальшого вже сформованого плану".

"Перш ніж робити наступні кроки, варто враховувати, що НСЗУ - складний механізм, інтелектуальна організація з потужним аналітичним потенціалом і великим багажем накопичених знань. Я була б дуже обережною в кадрових питаннях: організація молода і може не витримати експериментів", - сказала вона.

Мовчан наголосила, що призначення глави НСЗУ - надзвичайно відповідальний крок, "оскільки на кону фінансування всієї медичної мережі країни і медичне обслуговування 37 млн громадян країни".

Згідно з процедурою проведення конкурсу, за підсумками співбесіди міністр охорони здоров'я вносить кандидатури на посаду голови НСЗУ прем'єр-міністру. Прем'єр проводить співбесіду з цими кандидатами і подає на розгляд уряду пропозицію кандидата на посаду голови НСЗУ. Голову НСЗУ призначає Кабмін.

Всього в конкурсі брали участь вісім кандидатів.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року Кабмін прийняв відставку голови НСЗУ і призначив в.о. Оксану Мовчан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram