ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київська область вирішила наразі не послаблювати карантину

Кількість випадків захворювання на коронавірус поки перевищує допустиму норму.

Київська область вирішила наразі не послаблювати карантину
Фото: Макс Требухов

Київська область вирішила поки не пом'якшувати карантину, оскільки кількість випадків захворювання на коронавірус на 100 тисяч населення поки перевищує допустиму норму.

Про це повідомляється на сайті обласної державної адміністрації.

"20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову… Цим документом передбачено ослаблення або припинення протиепідемічних заходів на території регіонів на підставі рішення регіональної комісії ТЕБ та НС. Рішення приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності в регіоні одночасно трьох ознак", – відзначається в повідомленні.

В ОДА підкреслили, що загальна кількість нових випадків захворювання, тобто інцидентність, повинна бути не вища, ніж 12 осіб на 100 тис. населення за останні 7 днів.

"На сьогодні у Київській області маємо такі показники: інцидентність – 13,9 особи на 100 тис. населення (потрібно менше 12-ти). Завантаженість ліжок – 8,9 % (потрібно менш як 50%). Середня кількість ПЛР-тестування – 19,2 на 100 тис. населення (потрібно більше ніж 12 на 100 тис.). Оскільки один із необхідних факторів (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права прийняти рішення щодо ослаблення протиепідемічних заходів", – повідомили ОДА.

ОДА моніторить протиепідемічну ситуацію щодня й запевняє, що в разі її поліпшення, рішення про ослаблення протиепідемічних заходів приймуть негайно.

Відзначимо, що, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, 12 областей України поки не готові до пом'якшення карантинних обмежень.

Фото: moz.gov.ua

Нагадаємо, перший етап пом'якшення в Україні почався з 12 травня. Були відкриті парки, сквери, перукарні, салони краси літні майданчики кафе й ресторанів. З 22 травня Кабмін ввів адаптивний карантин – по 22 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram