ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС противник 11 разів порушував режим припинення вогню, постраждали четверо українських військових

Окупаційні сили знову застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети.

У зоні ООС противник 11 разів порушував режим припинення вогню, постраждали четверо українських військових
Фото: EPA/UPG

Упродовж 3 травня в зоні бойових дій на сході України збройні формування Росії 11 разів порушували режим припинення вогню. Один військовий Операції Об'єднаних сил отримав поранення, ще троє – бойові травми, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

Широкине двічі обстрілювали з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По Богданівці двічі стріляли з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Авдіївки, Кам'янки та Пищевика окупанти застосовували гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. Поруч зі Старогнатівкою двічі застосовували стрілецьку зброю.

По захисниках Оріхового збройні формування Росії стріляли з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї обстріляли Кримське.

"Для приглушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишається безкарною", – йдеться в повідомленні.

За даними розвідки 3 травня українські військові ліквідували одного окупанта й ще одного поранили.

З початку доби 4 травня противник стріляв по захисниках Кримського з мінометів 120 мм і станкових протитанкових гранатометів.

Додатково повідомляється, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед сил Операції немає.

Нагадаємо, що в штабі ООС повідомляли, що бойовики 3 травня обстріляли позиції українських військових біля населеного пункту Оріхове в Луганській області, у результаті троє військовослужбовців отримали бойові травми. Їм надали першу медичну допомогу й оперативно евакуювали до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram