ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голова МОЗ Степанов заявив, що ситуація в Україні дозволяє пом'якшити карантин з 11 травня

Поступове зменшення обмежень ґрунтується на висновках вірусологів.

Голова МОЗ Степанов заявив, що ситуація в Україні дозволяє пом'якшити карантин з 11 травня
Фото: EPA/UPG

Ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні дозволяє пом'якшити карантинні обмеження з 11 травня. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він зазначив, що карантинні обмеження дали можливість уникнути піку захворюваності.

"Ми пішли іншим шляхом, ніж європейські країни, і це комплекс заходів. Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину, і я хочу підкреслити - ми щодня аналізуємо ситуацію і готуємо пом'якшення карантинних заходів уже з 11 травня", - заявив він.

Пом'якшення обґрунтовується висновками вірусологів та епідеміологів, пояснив він.

"11 травня ми будемо робити пом'якшення, тому що на сьогодні це дозволяє ситуація. Пом'якшення будуть ґрунтуватися на тих дані, які в нас є, і ми впевнені, що ці дії не погіршать ситуацію", - повідомив Максим Степанов.

Нагадаємо, уряд розробив п'ятиетапний план виходу з карантину. За словами заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, п'ятиетапний план виходу з карантину може бути скорочений, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також повідомив, що другий, третій або четвертий етапи виходу країни з карантину можуть початися одночасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram