ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Держструктури закупили через Prozorro 15 тис. тестів на коронавірус

ПЛР тести замовили тільки в Тернополі та Львові.

Держструктури закупили через Prozorro 15 тис. тестів на коронавірус
Фото: facebook/Центр громадського здоров’я України

Станом на 25 березня державні структури купили через електронну систему публічних закупівель Prozorro майже 15 тисяч тестів на коронавірус на суму 7,2 млн грн. Про це повідомляється на сторінці Prozorro у фейсбуці.

"Більшість з них - тести на антитіла (експрес-тести). ПЛР тести, які є найбільш точним методом діагностики COVID-19, купували через Prozorro в Тернополі (150 штук) і Львові (250 штук)", - йдеться в повідомленні.

Найбільшу кількість тестів на коронавірус купили в Київській (5600), Івано-Франківській (1600) та Харківській областях (1400).

У Чернівецькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Рівненській областях не замовили жодного тесту через Prozorro. Можна припустити, що ці області отримали їх від МОЗ, зазначено в повідомленні.

Зазначається, що не всі тести для виявлення коронавірусу купували через електронну систему публічних закупівель.

Так, 11 березня МОЗ повідомило, що за кошти міністерства закупили майже 20 тис. упаковок швидких тестів на COVID-19, що дозволить протестувати понад 90 тисяч осіб.

23 березня в Україну з Китаю доставили 250 тисяч експрес-тестів, а також ПЛР-тести для діагностики коронавірусу.

Серед найбільших постачальників тестів на Prozorro: КП "Фармація" (2150 тестів), ТОВ "АЛТ УКРАЇНА ЛТД" (2000 тестів), і ТОВ "МЕДБІОАЛЬЯНС" (1816). Всі тести на коронавірус, які є в Україні, іноземного виробництва.

За даними Кабміну, станом на 28 березня в Україні протестували на COVID-19 1714 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram