ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Сумах заборонили перебувати на вулиці групами, більшими за двох осіб

Виходити з дому можна тільки за крайньої необхідності.

У Сумах заборонили перебувати на вулиці групами, більшими за двох осіб
Фото: EPA/UPG

У Сумах у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу заборонили виходити з дому без крайньої необхідності і перебувати на вулиці групами, більшими за двох осіб. Таке рішення ухвалив у суботу виконком Сумської міськради.

"У період з 28 березня і до моменту закінчення карантину на території Сумської міської ОТГ заборонено залишати місце проживання, крім дозволених випадків", - йдеться в повідомленні.

Дозволені поїздки на роботу, відвідування аптек і продуктових магазинів, проведення ритуальних послуг, ремонт комп'ютерної та побутової техніки.

Також дозволене вигулювання тварин тривалістю до 30 хвилин на день; відвідування правоохоронних, судових органів тощо; відвідування літніх людей, осіб з інвалідністю з метою забезпечення їх продовольчими товарами.

Водночас заборонено виходити з приміщень без засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів).

Заборонено перебувати на вулицях групами, більшими за двох осіб (крім необхідності супроводу дорослими неповнолітніх дітей, літніх людей, осіб з інвалідністю; перебування в громадському транспорті, пересування групи членів сім'ї).

Дітям до 14 років не можна перебувати на вулиці без супроводу дорослих, а дітям віком від 14 до 18 років - без відома батьків або опікунів. Заборонено також перебувати на вулицях дітям віком від 14 до 18 років після 20:00 без супроводу дорослих.

Заборонено курити, вживати їжу або напої в місцях загального користування, зокрема, в парках, скверах, лісопаркових зонах, прибережних смугах.

Особам, які під час карантину перебувають на робочих місцях, також забороняється без крайньої необхідності залишати приміщення, де вони працюють.

Також під час виходу на вулицю кожна особа повинна мати зі собою документи, що засвідчують особу (для дітей - свідоцтво про народження). На вимогу співробітників поліції особа зобов'язана пред'явити ці документи, а також повідомити своє місце проживання і мету виходу на вулицю.

На вулиці громадяни повинні перебувати на відстані не менш ніж 2 м одне від одного.

За порушення правил передбачається притягнення до адміністративної відповідальності.

Станом на ранок 28 березня у Сумській області зафіксовано п'ять випадків коронавірусної хвороби, померла 76-річна жінка з Конотопа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram