ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СБУ і військові спростували чутки про вертольоти-дезінфектори

Загроза коронавірусу - не привід для паніки, "а тим більше - для абсурду".

СБУ і військові спростували чутки про вертольоти-дезінфектори
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України спростувала чутки про розпилення хімікатів для дезінфекції з вертольотів.

У пресцентрі СБУ зазначили, що останнім часом кіберспеціалісти Служби фіксують спроби поширення фейків, пов'язаних із темою коронавірусу в Україні.

"Свіжий приклад - чутки про нібито нічне розпилення над Києвом хімічних речовин з вертольота для дезінфекції. "Радять" замикати балкони і не перебувати на вулицях з 23:00 до 5:00", - йдеться в повідомленні пресцентру СБУ.

У СБУ порадили виважено ставитися до будь-якої неперевіреної інформації. Там висловили впевненість, що наша країна спокійно пройде цей непростий період. "А ті, хто хоче розхитати ситуацію, обов'язково опиняться під особливою увагою Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ", - додали в СБУ.

Зі свого боку командування Повітряних сил ЗСУ зазначило, що загроза коронавірусу - не привід для паніки, "а тим більше - для абсурду".

"Ця "новина" не відповідає дійсності, спрямована на поширення панічних настроїв і дезінформації населення. Жодні літаки і вертольоти нічого не розпилюють!" - підкреслили військові.

Вони закликали українців зберігати спокій і не піддаватися на провокаційні вкиди.

"Керуйтеся офіційними джерелами інформації, рекомендаціями МОЗ, зберігайте спокій і бережіть своїх близьких!" - йдеться в повідомленні.

16 березня в соцмережах почала з'являтися інформація про вертольоти, які нібито будуть розпилювати хімікати від коронавірусу над різними містами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram