ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Комітет не підтримає проєкт про скасування медреформи, - Радуцький

Глава комітету не чув від нового міністра нічого поганого на адресу реформи.

Комітет не підтримає проєкт про скасування медреформи, - Радуцький
Фото: Макс Левин

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування не буде підтримувати законопроєкт про скасування Закону про державні медичних гарантії і проєкт постанови про невідкладні заходи щодо "запобігання знищенню системи охорони здоров'я". Таку думку сьогодні в інтерв'ю LB.ua висловив глава комітету Михайло Радуцький. Повністю текст інтерв'ю можна буде почитати на LB.ua найближчим часом.

"Ніхто не збирається скасовувати реформу: ні комітет, ні президент, ні міністр. Звісно, буде голосування, але я чомусь впевнений у колегах, - сказав Радуцький. - Є багато недоліків у реформі, які абсолютно спокійно встигають НСЗУ і МОЗ виправити. Але ніхто не говорить про те, що 1 квітня хтось скасовує".

На питання, чи стартуватиме 1-го квітня другий етап реформи у тому вигляді, у якому його запланували, Радуцький відповів: "Якщо ми не закриємо взагалі країну і не скасуємо її існування, то нічого не зміниться".

Щодо страхової медицини Радуцький сказав, що "це програмна річ для президента і для "Слуги народу". Але країна сьогодні до страхової медицини не готова. Для того, щоб ввести страхову медицину, треба закінчити реформу, яку вже розпочато".

Також він повідомив, що не чув від нового міністра Іллі Ємця нічого поганого на адресу реформи. І не чув, щоб він погрожував її скасувати або перенести.

Як раніше повідомляли, сьогодні комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування у п'ятницю розгляне питання про скасування другого етапу медичної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram