ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У жодної особи з 89 на обсервації в Нових Санжарах не знайшли коронавірусу

Наступний забір біоматеріалу для аналізу проведуть 1 березня.

У жодної особи з 89 на обсервації в Нових Санжарах не знайшли коронавірусу
Фото: ngu.gov.ua

У жодного з 89 евакуйованого з Китаю, який перебуває на обсервації в Нових Санжарах, не знайшли коронавірусу. Про це повідомили в пресслужбі Ради національної безпеки і оборони України.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, молекулярно-генетичні дослідження біологічного матеріалу, який брали в евакуйованих, COVID-19 не виявили.

"Першу партію біоматеріалу передали літаком до Києва 22 лютого. Наступний забір біологічного матеріалу в евакуйованих - 1 березня, в неділю", - додали в РНБО.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу.

У ніч на 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих громадян. Правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, але вони не припинили їм перешкоджати. Сутички тривали, автобуси з евакуйованими закидали камінням. У результаті поліція затримала 24 учасників протесту, але вранці відпустила всіх, окрім одного чоловіка. Його затримали на 72 години.

Протягом заворушень у Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція порушила два кримінальні провадження за фактом заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram