ГоловнаСуспільствоПодії

У Болгарії суд заарештував підозрюваного у справі про вбивство Гандзюк Олексія Левіна

Підсудний просив домашній арешт.

У Болгарії суд заарештував підозрюваного у справі про вбивство Гандзюк Олексія Левіна
Алексей Левин
Фото: стопкадр видео

У Болгарії суд заарештував на 40 діб підозрюваного в організації нападу на антикорупційну активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. Прокуратура наполягала на утриманні під вартою до винесення рішення щодо екстрадії, пише Flagman

Під час судового засідання стало відомо, що розшукуваний Інтерполом Левін переховувався в квартирі в Бургасі, де проживав з громадянкою України.

"За словами Олексія, у нього не було паспорта або посвідчення особи, але в той же час він стверджував, що уклав юридичний договір з господарем будинку", - повідомили в ЗМІ.

Левін просив суд призначити йому домашній арешт з носінням електронного браслета і заявив, що у нього серйозні захворювання серця. За його словами, він переніс 4 операції.

Як відомо, 24 січня Олексія Левіна затримали в Болгарії. Після цього Офіс генпрокурора направив до Болгарії матеріали для екстрадиції в Україну Олексія Левіна.

Нагадаємо, що 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. В цей же день поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням в нападі на Гандзюк вже засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження було припинено в зв'язку оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram