ГоловнаСуспільствоЖиття

Рябошапка повернув попередню групу прокурорів у справах Майдану

До складу повернули Олексія Донського, Ігоря Земського, Яніса Сімонова.

Рябошапка повернув попередню групу прокурорів у справах Майдану
Фото: LB.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув попередню групу прокурорів для розслідувань справ Майдану.

Він підписав відповідну постанову 27 січня, йдеться на сторінці Адвокатської дорадчої групи в Facebook.

"Змінено групу прокурорів у справі про вбивства на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року. Після задоволення відводу фейковим прокурорам 14 січня 2020 року Святошинським районним судом генпрокурор 27 січня своєю постановою повернув "оригінальний" склад групи прокурорів: Олексія Донського, Ігоря Земського, Яніса Сімонова і посилив групу", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, група прокурорів була змінена в грудні просто під час засідання. Нова група сприяла звільненню обвинувачених у цій справі колишніх "беркутівців" для їх обміну на полонених на Донбасі.

14 січня на засіданні Святошинського райсуду Києва з розгляду справи про розстріли на Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року представниця потерпілих Євгенія Закревська заявила відвід новопризначеним прокурорам у справі. 

У рамках мотивації своєї заяви про відвід вона вказала на деталі перебігу розгляду апеляційних скарг на запобіжні заходи ексберкутівців, обвинувачених у справі про розстріли на Інститутській.

На думку Закревської, ці прокурори "не є незалежними, є упередженими і перебувають під незаконним впливом, а тому підлягають відводу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram