ГоловнаПраво

Конституційний Cуд відмовився розглядати закони про особливий статус і амністії на Донбасі

Рішення було прийнято на засіданні 27 січня.

Конституційний Cуд відмовився розглядати закони про особливий статус і амністії на Донбасі
Фото: Конституційний Суд України

Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження щодо законів "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в ОРДЛО" і "Про недопущення переслідування і покарання учасників подій на території Донецької та Луганської областей".

Про це йдеться в пресслужбі суду за результатами розгляду справ 27 січня.

"Велика палата Конституційного Суду на засіданні продовжила розгляд питання про відкриття кримінального провадження у справі за конституційним поданням 53 народних депутатів... Винесено постанову Великої палати Конституційного Суду про відмову у відкритті конституційного провадження", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у 2014 році парламент проголосував за законопроєкти про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків. Останній так і не набув чинності.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що готовий підписати закон про амністію на окупованій території Донецької та Луганської областей у разі виконання низки умов.

Голова МЗС України Вадим Пристайко заявляв, що повної амністії для бойовиків на Донбасі нинішня дипломатія не розглядає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram