ГоловнаПраво

Касаційний суд підтвердив скасування незаконних указів про передачу особливо цінних земель в Одеській області

Йдеться про землі Національної академії наук України.

Касаційний суд підтвердив скасування незаконних указів про передачу особливо цінних земель в Одеській області
Фото: kp.ru

Касаційний суд у складі Верховного суду підтвердив законність рішення, яким скасували 48 незаконних указів Держгеокадастру в Одеській області про передачу у власність фізичним та юридичним особам земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Їх загальна площа - 96 га, уточнили у пресслужбі Офісу генпрокурора України.

Також суд підтвердив незаконність 63 указів про надання дозволу на розробку проєктів землеустрою щодо передачі у власність громадянам ще 126 га.

"Зазначені ділянки є особливо цінними землями Національної академії наук України і належать за правом постійного користування державному підприємству "Дослідне господарство ім. О.В. Суворова Інституту сільського господарства Причорномор'я Національної академії аграрних наук", - йдеться в повідомленні.

Ці землі можуть вилучатися тільки за згодою президента НААУ і президій галузевих академій. Однак Держгеокадастр розпорядився цими землями без отримання згоди.

Нагадаємо, 22 жовтня 2019 року Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру звільнила керівників головних управлінь служби в Одеській і Закарпатській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram