ГоловнаПраво

За колишнього начальника одеської поліції Головіна внесли пів мільйона застави

За словами його адвоката, заставу внесла третя особа, ім'я якої не розкривається.

За колишнього начальника одеської поліції Головіна внесли пів мільйона застави
Фото: Алексей Степанов/368.media

За колишнього начальника одеської поліції Дмитра Головіна внесли заставу в розмірі 525 500 гривень. Про це пише "Українська правда", посилаючись на найбільш підозрюваного в заволодінні речовими доказами і його адвоката Миколу Стоянова.

"Заставу внесено третьою особою. Нашу апеляційну скаргу на запобіжний захід не те, що було проігноровано, а навіть не призначена дата слухання. У таких випадках, з урахуванням того, що слідчий суддя ВАКС прописав необхідність заміни на більш суворий запобіжний захід у разі несплати застави, то це був єдиний вихід із ситуації, яка склалася до розгляду апеляційної скарги", - повідомив Стоянов.

Апеляція на заставу в пів мільйона була подана в день її призначення. На її розгляд відводиться три дні, але, за словами Стоянова, один із суддів колегії, яка повинна була її розглядати, перебуває на лікарняному.

Заставу внесли на п'ятий день після рішення суду, ні адвокат, ні Головін, не розкривають ім'я людини, яка її внесла.

Нагадаємо, Головіна і його заступника підозрюють у заволодінні тютюновою продукцією, яка була речовим доказом у поліцейському розслідуванні. За версією слідства, Головін допомагав контрабандистам легалізувати сигарети, які незаконно прибували в одеський порт.

Головіна затримали 25 липня. Прокурори просили заарештувати Головіна з альтернативою застави в 22 мільйони гривень. Незважаючи на це, суд відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Однак у вересні Головіну пом'якшили покарання і відправили під нічний домашній арешт. У січні Вищий антикорупційний суд скасував ексначальнику Національної поліції в Одеській області Дмитру Головіну нічний домашній арешт і обрав йому заставу в розмірі 525 500 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram