ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали бойовика "ДНР", який стріляв у поліцейських

Чоловік почав конфлікт з поліцейськими, коли вони перебували поза службою.

У Києві поліція затримала бойовика незаконного збройного формування "Оплот" з так званої "ДНР", який стріляв у поліцейського. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

У ніч з 24 на 25 січня в одному з закладів відпочинку в Києві поза службою, в цивільному одязі, без зброї перебували дільничні офіцери поліції. До них підійшов невідомий і, нецензурно лаючись, почав провокувати конфлікт, а потім запропонував продовжити з'ясовувати стосунки на вулиці.

На відео з камери спостереження видно людину, яка, чекаючи на своїх опонентів, зарядила зброю.

"Конфлікт зловмисник продовжив лайкою, а потім дістав з кишені пістолет, націлив його на одного з офіцерів поліції і вистрілив. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і цього разу зброя дала збій. Зловмисник утік з місця події", - сказано в повідомленні.

У результаті вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер поліції Деснянського управління поліції. Стрільцем виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Згідно з інформацією на сайті "Миротворець", чоловік проходив службу у терористів "ДНР", є командиром розвідки підрозділу "Оплот", брав участь у боях під Дебальцевим і Іловайськом.

Правоохоронці затримали підозрюваного через кілька годин після інциденту на одній з вулиць Києва. За місцем його проживання виявлено та вилучено куртку, в яку він був одягнений на момент злочину, і мобільний телефон.

Слідчі Деснянського управління поліції оголосили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї) Кримінального кодексу.

Пораненого офіцера прооперували, він перебуває під наглядом лікарів.

Його стан задовільний.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ в Маріуполі викрила та припинила розвідувально-підривну роботу колишньої військової Національної гвардії, яка сприяла діяльності терористів "ДНР". Жінку завербували в 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram