ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила ексвійськову Нацгвардії в сприянні терористам "ДНР"

Жінку завербували 2015 року.

Контррозвідка СБУ в Маріуполі викрила та припинила розвідувально-підривну роботу ексвійськової Національної гвардії, яка сприяла діяльності терористів "ДНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що в поле зору так званої спецслужби "ДНР" жінка потрапила 2015 року під час проходження військової служби в одній з військових частин НГУ.

Фото: СБУ

Представники "МДБ ДНР" завербували її та провели інструктаж про конспірацію, дали псевдонім, узгодили способи зв'язку. Протягом подальших комунікацій вони відпрацювали завдання зі збору та передачі інформації про виконання військовою частиною бойових завдань у районі проведення ООС (АТО), а також хотіли отримати персональні дані українських військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Використовуючи спеціально створені акаунти в забороненій російській соцмережі, жінка збирала і передавала необхідні терористам відомості.

Під час обшуку у зловмисниці знайшли комп'ютерну техніку з доказами спілкування з бойовиками. Під час проведення подальших слідчих дій вона дала свідчення про обставини свого вербування і співпраці з так званим "МДБ ДНР".

Зараз жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної організації), судом обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, контррозвідники Служби безпеки встановили, що співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму примушують громадян України до "конфіденційної співпраці".

Раніше СБУ заявляла, що російські спецслужби намагаються вербувати українських військовослужбовців у соціальних мережах під виглядом охочих познайомитися жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram